فتاة التوحيد Admin
عدد المساهمات : 814 تاريخ التسجيل : 30/06/2011 الموقع : https://fatakat.ahlamontada.com/forum
| موضوع: طريقة عمل القطايف وبالصور الأربعاء أغسطس 17, 2011 2:21 pm | |
| السلام عليكم ورحمة الله [center] كل سنة وانتو طيبين يا احلى فتوكات انا عملت السمبوسه وفيه ناس كتير بيقولو عليها السمبوسكاختلاف اللهجه من بلد للتانيه وعلى فكرة سهل جدا اننا نعملها فى البيت بدل ما نشترى العجينه جاهزةوكمان ممكن تخزنيها فى الفريزر بعد ما تحشيهاوتطلعيها قبل ما تعمليها بشويه تفك وتقليها على طول ندخل بقى على السمبوسه او السمبوسك المقادير2كوب دقيقبيضه (اختيارى)ذرة ملحماء دافئ1/4كوب سمن للحشوزبيب -جوز الهند-سودانى-سكر -مكسرات(اى نوع تحبيه) الطريقهنحط الدقيفى طبق وعليه السمن ونبسه كويس او نفركه كويس حوالى 5دقائق تقريبا(والخطوة دى مهمه) نضيف البيضه والماء الدافئ تدريجى وعلى فكرة البيضه اختيارى ممكن ما تضيفيهاشلكن الافضل اضافتها لانها بتخلى لون السمبوسهدهبى بعد التحميروكمان ياريت تحطى الميه بالراحه خالص لانها مش بتاخد ميه كتير (تقريبا نصف كوب ماء)هاتخلطى كويس لغايه ما تلاقى العجينه مش بتلزق فى ايدك او فى حرف الطبقوطبعا لو محتاجه دقيق تحطى او محتاجه ميه تحطى ودى صورة العجينه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وتسيبى العجينه حوالى نصف ساعه وبعد كده تبدئى تقسميها كور صغيرةبالشكل ده[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وتسيبها ربع ساعهوبعد كده تاخدى واحده واحده وتفرديها كده[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وتحطى جواها الحشو اللى انتى عايزاه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ونتنى الحرفين على بعض نقفلها يعنى ولازم تتاكى على الاحرف كويس جدا علشان ما تتفرطش معاكى فى الزيت[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بعد كده تقليها فى الزيت وخدى بالك علشان بتحمر بسرعهوده شكلها بعد ما خلصت[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] على فكرة مقرمشه وجميله وطعمها روعهفيه كمان يا فتوكات برجل بيتباع بتمشى عليها من بره بيه بيخليها مشرشرة وشكلها جميللكن للاسف هو كان عند ماما يوم ما انا كنت بعمل يلا بقى قولولى رايكم وبالهنا والشفا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [/center] | |
|